„Nincs jobb érzés, mint szeretni, és érezni, hogy viszontszeretnek” – Király Eszter

„Fontos számomra a belső szépség, egy lelkileg is egészséges, teljes élet.”

Interjú Király Eszter íróval, előadóval, coach-al, a Meddig tart a kapcsolatunk sikerkönyv szerzőjével, akinek a cikkei már évek óta nagyon népszerűek a Férfiak Klubjában! Vele is találkozhattok a nagyszabású Élj szívből! című önismereti fesztiválon májusban, amelyen – mint talán tudjátok – a Férfiak Klubja is jelen lesz, eszmeiségünket Bedő Imre alapító fogja képviselni. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a rendezvény egy-egy előadóját, ezúttal Király Esztert! Fogadjátok szeretettel!

– Van-e hitvallásod, és ha igen, hogyan fogalmaznád meg?

– Hitvallásom az értékteremtés, és a tradicionális értékrend megőrzése. Az érték ne legyen unalmas! A nyugodt, csendes elégedettség, a hagyományos értékek tisztelete ártalmas, unalmas klisének tűnik manapság, és divat lett extrának lenni. Ma egy hitvallás, misszió unalmas, ha túl „csendes”, ha kevés benne a szenzáció, ha nem acsarkodva, agresszívan feszeget bizonyos kérdéseket, ha „csak” a hagyományos értékeket élesztgeti hamvaiból. Az érték ne legyen unalmas. A monogámia ne legyen szemenszedett képtelenség, a hűtlenség ne legyen a génelméletre fogható, a hűség ne legyen talpig nehéz, hanem érzelmileg érett emberek döntése legyen.

– Több írót, költőt hajtanak magasabb rendű, világjobbító célok. Neked is van egy vállalt missziód, küldetésed?

– Világjobbító célom a fent említett értékteremtés, a férfi-nő szövetségének megerősítése. Férfias férfiak igenis léteznek, de ahhoz, hogy valóban lássuk egymást, felszínre kell csalogatnunk a bennünk rejtőző nőt. A párkapcsolatban a nő a feminin oldalát kell, hogy csillogtassa, ez az ősi gén van belénk kódolva. Szükségünk van a férfi jelenlétére, a segítségére, a támogató, inspiráló szerelmére és nem azért, hogy támaszkodjunk rá, hanem hogy kiteljesedjünk vele. A férfi hódít, a nő csábít. Engedjük a férfiakat udvarolni! Egy lehetséges kapcsolat sok esetben már felborult szerepekkel indul. Akkor mi marad a férfiaknak? Pedig szükségük van a hódítás édes ízére, a nőknek pedig arra van szükségük, hogy meghódítva érezhessék magukat.

Az interjú még nem ért véget! Gyere el az Élj szívből! fesztiválra, amelyen a Férfiak Klubja is jelen lesz. Az eseményre MOST 6000 Ft-os kedvezményt érő kuponkódot biztosítunk (lásd a képet)! Részletekért kattints IDE, a rendezvény hivatalos oldalára, és ha el szeretnél jönni, váltsd be a kupont. Mi ott leszünk!

– Mesélj nekünk, kérlek, életed legnagyobb sikeréről! Miért tartod kiemelkedőnek?

– Életem legnagyobb sikerei a gyerekeim. Egészségesek, okosak, gyönyörűek, büszke vagyok rájuk. Egy Török Sophie-idézet jutott eszembe, hogy egy nőnek a nagy próbáért a szülőszoba ajtaját kell átlépni. „Milyen rosszul tudják a lányok, mikor azt hiszik, a nagy változás, az asszonyi felmagasztosulás mindjárt az első órában, a szerelem titkainak lelepleződésében éri őket! A nagy próbáért a szülőszoba ajtaját kell átlépni, ott kell asszonnyá érni; bölcs, szemérmetlen, mindent tudó és immár semmitől sem rettegő lénnyé...”

– Kudarcainkból tanulunk a legtöbbet. Mi volt számodra eddig a legnagyobb kudarc, és mit tanultál az esetből?

– Életem kudarca, ami érdekes módon a sikerem is: túl sokat vártam azzal, hogy végül azt csináljam, amit igazán szeretek, és ez az írás. Hosszú éveken át kötött a szüleimnek, családomnak való megfelelés, közben fűtött a tettvágy, mart a boldogtalanság, mégis maradtam a komfortzónámban, és az asztalfióknak írtam. Ezeket az éveket a lelkem mélyén most sajnálom. A hosszú évekig tartó bátortalanságom egyrészt kudarcként fogható fel, másrészt nagyobb fájdalom lenne, ha az életemre végül úgy tekintenék vissza, hogy gyáva voltam megtenni az önbecsülésem számára fontos lépéseket.

– Az Élj szívből! rendezvény kapcsán adott a kérdés: neked mit jelent szívből élni?

– Szívből élni számomra azt jelenti, hogy odafigyelek a lelki egészségemre (is). Fontos számomra a belső szépség, egy lelkileg is egészséges, teljes élet. Megértettem, hogy nem kötelező mindenkivel kapcsolatot ápolnom, mert vannak, és lesznek, akik nem érdemlik a figyelmemet. Nyitott vagyok a változásra, önismeretem tudatos fejlesztésével, én magam is „izmosodom” érzelmileg. Törekszem a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatra, mert nincs jobb érzés, mint szeretni, és érezni, hogy viszontszeretnek.

L. N.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk