Tamási Erzsébet

kriminológus

"Az őrületes fejlődés következtében az történt, hogy egyszerűen nem lett szükség a férfiakra. Szörnyű kimondani, de ez van."

Az MTA Történettudományi Intézetének munkatársaként kezdte, majd a Gondolat Kiadó szerkesztője, később a Belügyi Szemle főszerkesztő helyettese. 1996 óta a PPKE JÁK kriminológus oktatója, tudományos főmunkatárs, 2010 óta az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársa.

A TELJES FILM

megtekintéséhez

Kattintson ide!

Küldés
Hozzászólások (5)
 • ...

  Kiss András

  2016. január 10 10:17
  Nagyon értékelem amikor egy nő szemszögéből tudunk meg dolgokat magunkról. Tisztelet mind kettő nem iránt. Gyakrabban kellene alázatot mutatni egymás iránt hogy meghallgassuk egymást és elgondolkodjunk mennyire is van igaza. És a gyereknevelésben is fontos sőt kiemelt tanácsokat adott főleg visszagondolva a saját neveltetésemre. Remélem még lesz sok interjú a témában.
 • ...

  zsuzsahavacs

  2016. január 10 11:58
  Köszönöm, maximálisan egyetértek :-)
 • ...

  Csikatyus

  2016. január 10 12:03
  Kár, hogy a végén nem fejtette ki jobban, hogy mit ért az alatt, hogy szeretet. Mert ez a fogalom, amit legtöbbször hallani mostanában és a kapcsolatok mégsem javulnak. mégis mindenki a saját hangját szereti leginkább hallani. Az én házasságomban azt tapasztaltam, hogy amióta megtanultuk kommunikálni egymás fele a szükségleteinket, érzelmeinket, azóta a férjem is jobban kiveszi a részét az itthoniból és én is nyitottabb vagyok az ő igényeire, bár még mindkettőnknek van, ahová fejlődni. Szeretve érzem magam, mert látom, hogy figyel rám, fontos neki, hogy jól érezzem magam.
 • ...

  Zegibaba

  2016. január 10 14:18
  Én, az elhangzottakkal sok mindenben egyetértek és sok mindenben nem. Az ő elmélete, egy vélemény, hozzá vagy mellégondolt következtetés. Nem nagyon feszegeti a nők, maguk által túlértékelt szerepét, hisz nem értékeli annak. Ha az a tanácsa a fiatal lányoknak, hogy lefelé keresse a férfit, akkor aláír egy szegénységi bizonyítványt, hisz a mai elért iskolai eredmények messze nem tükrözik a valóságot. Mert csak ,,akkor derülne ki, ha ténylegesek lennének az eredmények, nem jegy, vagy akár diploma orientáltak. A mai helyzet az, hogy akár diplomás, vagy akármilyen felsőoktatást végzettek, bár vizsgájuk, papírjuk van róla, nem beszélik, tudják abszolút az idegennyelvet, tantárgyakat, nincsen valós tudásuk a kiválasztott hivatással, de van róla papír. Elértéktelenítve a felsőoktatás szerepét, legyengítve a szakma tanulás esélyét. A lányoknál ebben még előrébb tart ez a hamis kép, kialakult helyzet szerintem. Sok motiváció nincs, alapból kényelmesebbek lettek, lustábbak, önzőbbek, különböző változásokra fogva azt. Hagyományos szerepeiknek, nem csak hogy nem akarnak megfelelni, nem is tudnának. A fiuk tudása nagyjából azonos az eredményeikkel, nincs ekkora külső megfelelésvágy, valós háttértartalom nélkül". Persze az életben visszaköszön, ellentétben azzal, ami itt elhangzik a munkahelyükkel kapcsolatban, ott nem pihen, az első alkalommal összeomlik, hisz nem erre lettek tervezve. Jól tudjuk a sokkal fontosabb lenne az anya, feleség szerep, de a férfiak ki közül válasszanak, értékelhető erkölcsi norma nincs a nőknél, pedig az egészséges erkölcsi normákat, kultúrájú szintre leegyszerűsítve a nők társadalmi intelligenciájuk, viselkedéskultúrájuk és a valós magatartásuk határozhatja meg. Ők később, feleségek, anyák lesznek így kivetül automatikusan a következő generációra minden. Na itt a bibi, a mai fiataloknak nincs kit választani és nincs miért.
 • ...

  mariusz

  2016. január 30 01:02
  Személyesen ismerem a hölgyet, nem minden véleményével értek egyet, mindazonáltal azt az általános gondolatot viszi tovább, hogy énközpontú lett a társadalom. Nem a megbízhatóság, a biztonság motiválja a kapcsolatépítést, hanem a prezentáció. Hogyan, kivel tudom magamat a legjobban prezentálni, kitől kaphatom a legtöbbet, kivel éri meg lennem. Aztán jön a felismerés, hogy ez alapján mindenki pótolható. Ez alapozza meg a döntéseket, azt, hogy a vesztes fél pótolhatónak fogja magát érezni. Business lett a privát szférából, tudattalanul is ezt a műfajt művelik. Innentől senkit nem érdekelnek azok az értékek, amelyek a privát, és a társadalmi fejlődés és boldogság motorjai lehetnének.
Interjú ajánló
Boldizsár Ildikómeseterapeuta

Sűrítsd a véleményed

egy kattintásba

Ez a téma és a vita

Kattintson ide és jelentkezzen be a használathoz!
0
%
Értékes
0
%
Inspiráló
0
%
Építő
0
%
Hiánypótló
0
%
Közömbös
0
%
Romboló
Kattintson ide és jelentkezzen be a használathoz!
OSZD MEG

VONJ BE MÁSOKAT IS
A KÖZÖSSÉG JAVÁRA!

A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk